KIRIKKALE
25°

Kırıkkale’de gıda işletmeleri mercek altında

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gıda üreten firmalara yönelik denetimler sürüyor.


KURALLARA UYMAYANLARA CEZA
İl genelinde gıda güvenilirliğinin sağlanması ve tüketici sağlığının korunması amacıyla resmi kontrol faaliyetlerinin kesintisiz devam ettiği bildirildi. Açıklamada, gıda üretim, işleme, dağıtım, toplu tüketim ve satışının olduğu tüm işletmelerde resmi kontrol faaliyetlerinin İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince hassasiyetle yürütüldüğü belirtildi. Ayrıca, ALO 174, CİMER ve diğer şikayetlere en kısa sürede 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gerekli iş ve işlemlerin yürütüldüğü kaydedildi.

EKİPLER SAHADA DENETİM YAPIYOR
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Gıda güvenilirliği, insan sağlığının korunması açısından son derece önemlidir. Bu nedenle, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizde görevli gıda kontrol görevlilerimiz, il genelinde bulunan gıda işletmelerinde düzenli olarak denetimler gerçekleştirmektedir. Bu denetimlerde, gıda işletmelerinin hijyen ve teknik altyapısı, gıdaların üretim, işleme ve depolama koşulları, gıdaların etiket bilgileri gibi hususlar kontrol edilmektedir."

GEREKLİ İŞLEMLER BAŞLATILACAK
"Denetimler sonucunda, mevzuata aykırı faaliyet gösteren işletmelere gerekli idari yaptırımlar uygulanmaktadır. Ayrıca, işletmelere uygun üretim yapmaları ve tüketici sağlığını korumaları konusunda gerekli bilgilendirmeler yapılmaktadır. Tüketicilerimiz, gıda güvenilirliği ile ilgili her türlü ihbar ve şikayetlerini ALO 174, CİMER veya İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine iletebilirler. Bu ihbar ve şikayetler, titizlikle incelenerek gerekli işlemler başlatılacaktır."

Haber Yorumları

Yorum Yaz

62683

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171